Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på ekorren som besöker mitt fågelbord lite då och då


Ljuset väcker liv

 

ljuset gör att jag vaknar tidigt

drar inte igen persiennen ordentlig

vill kunna se ut genom fönstret

när jag vaknar

 

söndag morgon vaknar lika tidigt

som jag gjort hela veckan

trots att jag sovit dåligt

haft mardrömmar som väckt mig

flera gånger

 

jag går upp drar upp persiennen

viker gardinen åt sidan

sen går jag och lägger mig igen

ligger och tänker på vad dagen

kommer att ge

 

den nya dagen är ett oskrivet blad

i mitt liv ligger och ser ut hur det

ljusnar mer och mer det är så skönt

att jag kan och får ligga i sängen

så länge jag vill utan några måsten

som väntar

 

till slut går jag upp ser på termometern

i natt har det inte varit lika kallt som

dom tidigare nätterna gör mitt kaffe

ser ut på fåglarna som samlats på

fågelbordet dom tar för sig bra av maten

jag lagt ut åt dom

 

det är en underbar och fridfull morgon

jag njuter med mitt kaffe känner lugnet

tystnaden det gör mig gott

idag ska jag unna mig en riktigt lång

och skön promenad

 

igår blev det inte av då städade jag

det kändes så bra att få det gjort

så idag ska jag njuta av dagen som är

ta till vara det den har att ge mig

 

 

 

anits 17 mars 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-03-17 10:29



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Så ska en morgon vara för alla som kan/ kram
2013-03-19

  Piann VIP
Fint skrivet
2013-03-18

  Bibbi VIP
Så fint.
2013-03-17

  ULJO
Vilken härlig känsla du förmedlar
2013-03-17

  ResenärGenomLivet
Lugn och skön text...kul att du kunde ta ett kort på ekorren också...
2013-03-17

  Anya VIP
Lugn rytm och bilden är ju för söt.
2013-03-17

  Lars Hedlin
Mycket fint ..Kram
2013-03-17

    ej medlem längre
Extra prima ny dag randas...
2013-03-17

  poetryGirl
underbar vårsol trots kylan
2013-03-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP