Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besinningslös ikväll

Jag vet det.
Ingenting kan nå mig nu. Ingenting kan få mig att ge vika.
Försök ni bara att få mig på fall och jag – jag ska bara skratta. För i min själ lyser en styrka med strålglans så klar att allt annat bleknar.
Jag känner det.
Jag känner mig besinningslös ikväll.

Min styrka gör mig vacker.
Likt en dagslända ska jag visa alla min skimrande skönhet den korta stund jag fått till min. Och tro inte att jag ska sörja mina förlorade vingar. Nej, jag ska minnas.
Att jag för ett ögonblick var den vackraste.
Jag vet. Jag är besinningslös ikväll.

Låt det onda vara glömt, om så bara för en stund. Pressa ihop det, hårdare och hårdare tills det slutligen upplöses i ett enda ingenting. Koncentrera dina sinnen på det vackra, det rena och du ska få frid.
Låt morgondagen vänta och låt nuet härska.
Låt mig vara besinningslös ikväll.

Vad är svårare än att älska och att öppna sig totalt.
Att finna sig i att naken bli betraktad av en annan människa.
Att visa sin svaghet utan att skämmas.
Vågar du det? Är du så stark att du vågar vara svag?
Sikta högt.
Fall.
Jag ska vara vid din sida. Kom, följ med mig.
Var besinningslös ikväll.




Fri vers av Mia Popiana
Läst 307 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-03-18 13:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fin och balanserad text
2013-03-18

  Fairytailgirl
Tycker om det vackra ordval som du alltid använder!!!
Fint skrivet!!! :-)
2013-03-18

  Lars Hedlin
Så vackert skaldat...
2013-03-18

    ej medlem längre
fint vävt!
2013-03-18

    Tollwut
Bra!
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Mia Popiana
Mia Popiana