Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MIKROKOSMONAUTER

 

det finns mer än det här

men för långt härifrån

utom räckhåll för mig

som en mussla i ån

det finns vidgade vyer

och nytt perspektiv

men hur ska det då gå

med mitt invanda liv?

 

jag har sett det på tv

det finns där nånstans

horisonten är gränsen

jag har inte en chans

den som äger ett jetplan

åker dit när han vill

om han längtar tillbaka

drar han dit en gång till

 

 

det finns stränder och städer

som jag aldrig har sett

fast jag vistats på detta klot

sen sextioett

nån turné jorden runt

blir det nog aldrig för oss

vi är fast i vårt respektive

mikrokosmos

 

 

LARZ GUSTAFSSON    20/3 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-20 18:18



Bookmark and Share


  Nina.H
Så bra och igenkännande!
Inte alltid kul att bara snurra i
mikrokosmos, det positiva är
väl att det är mer miljövänligt..
alltid något.
2013-03-24

    J. Herward

Björn Afzelius -Tankar i Ligurien

Påminner starkt om denna.
2013-03-24

  anits VIP
Mycket bra skaldat, gillar den här
2013-03-22

    ej medlem längre
Bra skrivet
2013-03-20

  Stefan Albrektsson
En välrimmad fin text Larz (du är mästerlig i sån här rytmiskt rimmad vers) - det är nästan alltid sångbart det du skriver (säger jag och trummar blastbeat och läser högt).
2013-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP