Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om hösten 1996.


I höstas



Höstmörkret föll, tungt
över Vällingby..
Löven rodnade
och blåste av träden.
Vinden ven om öronen
och frosten klingade.

Mötte 2 nya grannar
i trappen, vid porten.
Den gamla grannen
var död och det
hade luktat vidrigt
i huset på sommaren.

De nya såg ut att
komma från en fjärran
framtid - eller kanske
var de ufon från en
annan planet, av en
annan art än homo sapiens.

El-ljuset tonades ner.
Sordint inomhusglitter
framemot Lucia.
Radion liknade en
barack, ett socialt hus
i miniatyr.

Jag miste min själ.
Min kropp låg som
ett naket hjärta
i sängen. Fick åter
min själ. Som en nystickad
overall över hjärtat.

Musiken helade.
Grannarna anmälde mig.
Den bildsköne torghandlaren
var - oväntat - artig och
omtänksam mot mig.
Mystik nere i Underjorden!







Fri vers av Marianne Räf
Läst 203 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-21 23:24



Bookmark and Share


  figurett
Saliga äro de...
2013-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf