Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
22.04.2013 Måndag.


Ensam vånda

En brusten tanke bäddar mitt nattläger
och drömmen blir bruten av
oroliga tårar.
Som vore det natt dygnet runt,
och en ros sprungen ur vanmakt.

Men nu! Nu ser jag ljuset!
Jag ska inte vandra i mörker.

Den smala ljusa springan
av gläntat hopp, föder
det trygga hemmets doft.

Varm glädje, nybryggt kaffe
och den mättande trösten
i en portion ärtsoppa.

Enslighetens omtänksamma surrogat
överger den oroliga ångestens ovilja att äta,

och jag lever upp igen.




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-23 10:42



Bookmark and Share


  Nina.H
Väl beskriven känsla av att se
ljuset i mörkret, men även hur
små ting ter sig viktiga i
ensligt rum. Mycket bra skrivet!
2013-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP