Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske är man en tidsmaskin, själv?


Tidsmaskin


Tomheten bjuder
upp till dans.
Kärleken sjuder
någon annan stans!

Mäktiga gator
av renaste guld;
Vid min dator
är aftonen huld.

Våren, den lyser
av klorofyllens eld.
Icke jag fryser, -
- jag har ju mig själv!

Så skönt å krama
min breda varma famn,
- mitt i allt Drama,-
en tryggad, säker hamn.

Spanar framöver och
lättar på trycket.
Sovit som en stock,--
å minns inte mycket.

Jublande moment,
när jag tänker på
bra saker som hänt
som ändrat allting, då!

Kanske vill jag fly
bort från denna bur
å komma till en ny
och helt annan kultur.

Alla goda drömmar
blir sann verklighet.
Se hur Lycka strömmar -
mot mig, gyllenhet!

Har gott om klöver
och en flaska vin.
Tror jag behöver
en jyst tidsmaskin!












Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-27 23:11



Bookmark and Share


  ULJO
Fyndig text med många snygga rim
2013-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf