Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som i en verklig saga.


Levande

Åren dånar
bort i Fjärran.
Citronfjärilen kontemplerar
med vaggande vingar,
sittandes på en
större grå sten med
lite vit lava på.
Livet far förbi --
-- så fort.

Någon ropar
eder i det Undertryckta.
-Kommer han någon gång, -
sagoprinsen på det
arabiska fullblodet
en fullmåne-natt
i Vårens tid, då
blodet i ådrorna
strömmar liderligt?

Levande, vi går
mot någonting större.
Leende vi tar
piller & sprutor i
de klara ängder.
Allsköns sisu-mediciner!
Där tar jag emot en
Älskare av Tredje Graden.
Och, - inget har varit förgäves.











Fri vers av Marianne Räf
Läst 389 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-28 10:51



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Tack, gulliga ni för era fina
och peppande kommentarer!
De är som bensin för poesi-
-motorn i mig! Kram
2013-06-13

    ej medlem längre
Så himla vackert.
2013-05-09

    ej medlem längre
"Åren dånar
bort i Fjärran."
Härligt starkt inledning mot en väldigt fin slutmening!
"inget har varit förgäves"
Fint!
2013-04-29

  ULJO
Du skriver med inlevelse och väcker läslusten
2013-04-28

    ej medlem längre
Men att vi går emot något större är så sant!
2013-04-28

  mysing
och sagoprinsen kom i form av en
citronfjäril och vaggar dig i hans vingar..
mm gillar denna..
2013-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf