Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Enligt minnesarkivet.


Bättre Tid...


Vill komma in
i en bättre
Tid!

När jag föddes
var Allt perfekt.

Allt var som ett
uppställt dominospel.
Lamporna log
emot mej -
från taket.

Jag var en rymling,
en spion från
det förflutna.

En stöt från Staden
snärtade till
min vänstra
höft.

Sen, fick jag inte
vara ifred på
lång tid.

Omskars på våren
och sen på hösten.
Blodet rann, det
gjorde ont!

Barndomen var en
enda Flykt, i
skuggornas uggleskog,
undan Dårskapen och
Ondskan, som ville
spetsa mig på en
stor insektsnål!

Nu, har alla brickorna
fallit och vi står
och tittar dumt
ut
i den bleka skymningen.

Jag tänker på Mödan
och undrar över Allt, som
undanhållits mig.

Jesus kommer ej å segra!
(Han är Satans tjänare).

Men jag vill komma till
en bättre Tid!
Den sista Tiden
för liv --
utan slut.

Där Himmel är Himmel,
Hav är Hav och
jord är jord.

Och, inga drev når
våra ben!

Arbete och Kärlek - för gott!













Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 328 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-01 13:28



Bookmark and Share


  ULJO
Intressant läsning
2013-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf