Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÅRHUSET VRÅLAR VIDARE

marley fick en rostig spik i foten

paulus fick en törntagg i sitt kött

själv har jag fått röta uti roten

ser jag något ser jag bara rött

någon faller offer för en blysvärm

andra dör i tusental av svält

samma gamla bilder på en ny skärm

samma krig som galningar beställt

 

 

 

världsläget är dystert som ett ruhrregn

grått och giftigt, surt och frätande

finner man en tillflykt i kulturen

eller överdådigt ätande?

winehouse gjorde skäl för efternamnet

in i dimman, aldrig ut igen

vissa biter huvudet av skammen

som om nuet är vår enda vän

 

 

 

 

knyttet får väl söka tröst i yoga

eller hos en psykoterapeut

svar finns det i mängd, men vad är frågan?

kanske: hur blev alltihop geschäft?

psykofarmaka är alltid lönsamt

likaså begravningsindustrin

fåtalet kan göra sig en skön slant

flertalet går under i ruin

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     3/5 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-03 15:54



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Bra sammanfattning av eländet Larz!
2013-05-03

  Palett
Verkligen bra text !
2013-05-03

  mare VIP
Mycket bra!
2013-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP