Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UT I VÅREN

han gick ut i våren

och kom aldrig igen

ut i knoppande grönska

in i framtiden

visst kan man se sig tillbaka

men vad tjänar det till?

ny värld och nya rubriker

är allt vår drömmare vill

 

 

 

så flyter ån ut i havet

så strömmar minnenas flod

så dammar trottoarer

som smakat svett och blod

man säger tiden är utmätt

och ibland är det så

den är så obeveklig

när det blir dags att gå

 

 

 

han sjöng om lyckliga gatan

den är en skön utopi

för först på gator av guld kan

hans frälsta ande bli fri

han tar farväl av en gatstump

en mikrokosmosepok

adjö i dur och i moll på

hans högst personliga språk

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   6/5 2013

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-06 13:11



Bookmark and Share


  mare VIP
Fin text


2013-05-11

  Stefan Albrektsson
Lämnandet av en väg för någonting nytt. Starkt, snyggt, bildrikt och välrimmat!
2013-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP