Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOMALIAS PÄRLOR

jag ser lugna, mjuka rörelser

jag ser hornet gunga stolt och skönt

två till synes oberörda går

just när sverige övergår i grönt

möter dagen i sin egen takt

glider fram som underbara skepp

jag står stum för denna skönhets makt

den besegrar när den kopplar grepp

 

 

 

 

 

jag ser somalias pärlor

himmel och hav

och mer än jag klarar av

jag ser somalias pärlor

drottningar i sin egen

solskensenklav

 

 

 

 

 

känner doften av en rökelse

nog stör den andra men den stör inte mig

ser konturerna av frestelse

golvar mig innan jag fått fram något nej

skulle aldrig kunna känna mig lugn

i somalia, somaliland

hettan är ju alltid som i en ugn

när dess döttrar sätter mig i brand

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     9/5 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-09 15:21



Bookmark and Share


  anits VIP
Vackra rader
2013-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP