Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


En underbar plats

 

skogen lyser upp i månens sken

det känns som om jag vandrar

i en trollskog

 

så kommer jag fram till ängen

som på våren var full av

blåsippor

 

nu syns det inte att det en gång

var en vacker äng, nu är den

 full av sly

 

jag känner ändå igen mig, när jag

ser upp mot backen på andra sedan

ängen, ser jag att det finns rester

av den lekstuga som en gång var min

 

lekstugan som blev kvar när vi flyttade

till det nybyggda hus som mina föräldrar

lät bygga

 

lekstugan och gungan var något jag

saknade, mamma och pappa tyckte

att jag var för stor för både lekstuga

och gunga

 

jag saknade dom sakerna så mycket

var ledsen länge efter flytten, jag var

bara 11 år, tyckte själv inte att jag var

för stor

 

ängen där blåsipporna växte en gång

den betydde så mycket för mig, där

kunde jag vara mig själv

 

där växer det mest sly numera, jag

känner ändå igen mig, sjön, dom

blånande bergen, så backen där uppe

där lekstugan en gång stod

 

den här platsen var ett av mina

andningshål i min barndom

är det än idag, trots att den ändrat

sig en aning, för mig är den precis

densamma som den var en gång

för länge sedan

 

 

anits 18 maj 2013

 




Fri vers av anits VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-05-18 20:05



Bookmark and Share


  Maria T
En vandring genom
trollskogen fram till
barndomsminnen
2013-05-25

  Anya VIP
Ett kärt återseende beskrivs ömt och finstämt.
2013-05-21

  Eva Helene VIP
En plats för minnen, mest goda, beskriver du så fint här!
2013-05-21

  ULJO
EN UNDERBAR PLATS DU BESKRIVER I ORD OCH BILD
2013-05-19

    Yarissa
Fint!
2013-05-19

    ej medlem längre
Må minnen leva åtminstone de som gläder!
2013-05-19

  Lars Hedlin
Så fint och varmt i minnet!
2013-05-19

  Larz Gustafsson VIP
Vackert och berörande.
För mig var det böckerna, musiken...och ja, så är det ju fortfarande, även om jag har Jesus nu.
Och så vissa platser, förstås. T ex havet.
2013-05-19

  Bibbi VIP
Så väl att Du har dessa ljusa minnen.
2013-05-18

  ResenärGenomLivet
En underbar plats för underbara minnen...väcker känslor...
2013-05-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP