Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nannas natt


Beredd med papper
å penna i högsta hugg.
Känner mig tapper -
och ler menande i mjugg.

Allt är uppenbart;
Oändligheten rycker.-
Jag kommer fram, snart, -
- trots Universums nycker!

Rymden är rolig,
hör på alla galna skratt.
Är dogmen trolig?
Man undrar hur det är fatt!

Milda makters får!
Hur skall massorna väckas?
Undrar hur det går...
... Skall allt återupptäckas?

Det coola Livet
finns överallt och det är
ej överdrivet
svårt att klara, - jag mig lär!

Ute i natten
en liten fågel sjunger.
Jag dricker vatten, -
men känner ingen hunger.

Jag är nog ett slags
aktiv, energisk etta.
Tycker det är dags,
att om mitt liv berätta!

Hursomhelst, jag vet
vi kommit till Finalen!
Ingen hemlighet - -
att jag - ibland - blir galen!

Är bra å veta -
en del slutsatser är fel.
Då, bör man rätta
dem, så att Bilden blir hel!

Ibland, är det bra,
att något inte är sant,
för på lögnens plan,
känns det ju ej likadant.

Otäcka fakta
visar sig va Illusion
Sinnen intakta -
i verklig Revelation.

Och, det man trådde, -
- men icke kunde tro på, -
till sist förmådde
visa sig va rätt, ändå!










Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-24 05:07



Bookmark and Share


  ULJO
Unerbart skaldat på rim som jag gillar
2013-05-24

  ResenärGenomLivet
Härligt rimmat...
2013-05-24

    ej medlem längre
Gillar mest denna: "Allt är uppenbart;
Oändligheten rycker.-
Jag kommer fram, snart, -
- trots Universums nycker!"
Gott rimmat!
2013-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf