Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden är lånad


Doften av såpa

 

det doftar så gott av såpa

om mina nytorkade golv

 

jag smyger runt, slipper

känna alla gruskorn från

dagar av ett springande

ut och in

 

jag njuter, kopplar av

nu har det blivit gjort

det jag så länge tänkt göra

 

mina fönster är inte putsade

jag tänker inte göra det själv

tänker ta hjälp av kommunfixaren

 

när måndagen är här, tänker jag

ringa beställa tid, så dum jag varit

som inte gjort det tidigare

 

jag har många fönster, så alla hinns

nog inte på den timme det går att

få hjälp

 

nu njuter jag av doften av såpa

mina ny torkade golv och solen

som lyser in genom fönstret

 

 

anits 24 maj 2013




Fri vers av anits VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-05-24 13:17



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Finns inget som såplukt....det är oerhört njutbart - precis som din dikt
2013-06-09

  Bibbi VIP
Njutbart.
2013-05-26

  Larz Gustafsson VIP
Även jag har kört med sådan såpa.
Den efterlämnar onekligen en behaglig arom.
2013-05-26

  Maria T
Jag njuter tillsammans med dig
2013-05-25

  Rosen VIP
såpans doft är bara bäst av alla rengöringsmedel...

2013-05-25

  Christine Sabel
Var har brunsåpan tagit vägen?
2013-05-25

  Christine Sabel
Inspirerande! Nej några fönster har jag heller inte tänkt att putsa....ever
2013-05-25

  ULJO
Ett nystädat golv med doft av såpa, en underbar doft. Fint skriftat
2013-05-24

  Eva Helene VIP
Åh, jag älskar doften av såpa, kan känna den ända hit! :)
2013-05-24

  Lars Hedlin
JA en underbar doft...
2013-05-24

  ResenärGenomLivet
Håller med dej...det doftar gott och rent...
2013-05-24

  Eaglemountains VIP
doften av såpa har man vuxit upp med - gulsåpa, grönsåpa och senare år citronsåpa.

Men jag fick lära mig attgulsåpan var bra mot att rengöra sår, småsår och även brännsår, använder det själv idag och även min dotter ... litegrann i normalvarmt vatten - och badda såren, de läker jättefort.

Även fotbad med såpa. Tack för att Du påminner, känner doften av nyskurat.

Såpa är en del av Sveriges kultur. Tack!
2013-05-24

    ej medlem längre
Härligt å såpa är speciell!
2013-05-24

    ej medlem längre
Det är verkligen en härlig doft!
2013-05-24

  poetryGirl
En trygg och ren doft av Sverige
2013-05-24

  Tarantaran
Låter fint!
Det gör du rätt i!
2013-05-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP