Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NATTSVART HAT

med nattsvart hat in i ljusa juni

så lätt att hålla sig för skratt

mitt vanvett vantrivs med världen, livet

jag längtar efter sömn och natt

 

 

med gravallvar och granitansikte

när ingen bryr sig om hur jag mår

och än så länge inget ljus i sikte

ett mörker följer mina spår

 

 

 

ikonoklasten står mot inkvisitorn

ett underläge, mänskligt sett

en reformator mot en spacklad sköka

en frihetskamp mot etikett

 

 

 

med frihet kan man

aldrig kompromissa

vi minns ju faraos försök

men mose vek inte en tum, som vissa

vars livsverk snabbt går upp i rök

 

 

 

 

med nattsvart hat

och en dröm i spillror

man bäddade för aggression

när sveriges bygder

är som allra vackrast

syns is på denna sida mon

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    23/5 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 262 gånger
Publicerad 2013-05-28 17:54



Bookmark and Share


  mare VIP
Starka känslor
med frihet kan man
aldrig kompromissa
så sant..
2013-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP