Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur evig dåtid.


Raga för Relativiteten



Likt en stark magnetism
höll oss Forntiden kvar -
som av hård egoism
i ett ständigt förvar.

Evigt våra andar
mellan kosmiska bloss
i världar fick vandra.
Nu, vi slitit oss loss.

Tiden brutit sig ut,
ur Begynnelsen trätt.
Fortsättning utan slut -
och Framtid ut sig brett.

Slut är nu urminnes
bevarande jidder.
Omkring oss nu finnes
oändliga vidder.

Nu, har vi - äntligen -
nått fram till den
eviga Framtiden,
intill dess blåa gräns.

DÅ, - konserverad tid
i kompakt interiör.
Vi får hoppas NUtid
bevarar sin fräschör!











Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-02 08:04



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Ännu en bra dikt om tiden. Det stämmer tycker jag, att vi brutit oss ut från den eviga cykliska dåtiden till ett stort frågetecken av framtid, som varar, hur länge, kanske bara kort, den kan iallafall inte vara för evigt???
2013-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf