Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRVÄNTA ER INGET

jag har inget höganäskrus

i en rem runt halsen

vägrar ta kommandot

vägrar dansa med i valsen

jag har ingen ingenjörskonst

jag kan åberopa

man ska vara duktig, nyttig

men jag är en sopa

ingen märker när jag går

och ingen bryr sig heller

ingen följer mina spår

som kommissarie keller

 

 

 

 

kommer kanske som ett yrväder

längs jungfrukusten

kanske som den nästan obemärkta

lilla pusten

ingenting att räkna med

när det behövs en hjälte

inte den man ropar på

när hela lasset välte

sjungande för full hals

som ett skri från ödemarken

starka kan ni återfinna

i den andra parken

 

 

 

 

 

jag har egen kammare

där är mig gott att vara

när vårt hem och hushåll

härjas av en barnaskara

jag är ingen sällskapsdam

och ingen dockteater

är förmodligen den svåraste

bland potentater

ta mig som jag är

jag skräddarsydde själv kostymen

ska det ändras på nånting

så får det bli kutymen

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    2/6 2013

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 223 gånger
Publicerad 2013-06-02 19:34



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra formulerad dikt
2013-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP