Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnen jag har.


Nollans blå emfas



Själarna simmade, lika grodyngel
i en tidig himmel.

Vi väntade i minus´
skrapande kyla.

Våra ögon såg ej lyckliga ut,
inte sorgsna, bara undrande.

Allting trycktes tillbaka av
dånet från Intet.

Hade vi inte varit någon annanstans
innan ljusen slocknade?

Ormen ålade sig hetsigt
genom vår förvirring.

Jag såg din blick glödande
svepa förbi.

Så, brast fördämningarna och
vi slussades ut till Livet.

När vi vände oss om, såg vi
hur Nollan smält ner.











Fri vers av Marianne Räf
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-03 03:25



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Enligt den uppfattning som jag egentligen bekänner mig till så har vi levt tidigare, men det är fortfarande konstigt att greppa för mig. Här tycks du beskriva någon slags ande/spök-liknande tillvaro med inslag av spermiekänsla? Men man ska nog inte tolka allt till någon slags dogmatisk mall, utan låta minnena vara som de är som fria dikter
2013-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf