Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖVERHETTAD ICKE-JETSON

När vi låg på rygg i den där glittrande sextiotalssnön och fantiserade om år 2000, föreställde vi oss ett scenario á la familjen Jetson.

Vi var rädda för år 2000, som man ju ofta är för det man inte vet något om.

Nu blev det inte som i Jetsons. Lyckligtvis. Mycket har självfallet förändrats. Men inte SÅ mycket.

Vi förflyttar oss inte flygandes i besynnerliga farkoster mellan banken och varhuset. Skönt. Jag har klaustrofobi. Och höjdskräck.

Själva har vi slipats ner. For better or for worse. Slipa bort snusk och våta drömmar nu. Så att det ädla blir kvar. För misslyckanden hade i alla fall inte jag kalkylerat med där vi låg i den glittrande sextiotalssnön vid den gamla piskställningen.

 

LARZ GUSTAFSSON 5/6 2013




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 152 gånger
Publicerad 2013-06-05 18:03



Bookmark and Share


  mare VIP
Tänkvärda rader
2013-06-06

  Måna N. Berger
Lysande!
2013-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP