Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnen mellan dröm och vaka.


Rum i det Förgångna



Underliga rum.
Lila skuggor,
små runda elfenbensbord,
äppelskal vid sängfoten och
böcker med skrift som
tusenfotingar och
lingonlöv och med
bilder på änglar
och flygmaskiner.

Den varma brisen
från det öppna
välvda fönstret,
förkunnade att
döden var
ofrånkomlig, oundviklig -
och låg beredd
bakom chiffonjén
och SKULLE slå till!

Endast en lätt rysning
blev reaktionen. Annars:
en rätt stark liknöjdhet.
En orm i budoaren -
men varför gräma sig
över förlorade
dagar; framtiden var
en stjärna och jag är
här, nu, - lever fortfarande....











Fri vers av Marianne Räf
Läst 303 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-06-05 19:42



Bookmark and Share


    Aquatiden
Läst några stycken av dig nu (Ska läsa fler), måste säga att du är lite av en favorit för mig här på poeter.se Riktigt bra! :)
2013-06-05

  Tarantaran
Tankeväckande
och svävande..
du fick med det
mystiska med
livet på något
sätt, och det
oanade som
väntar oss..
Fint..!
2013-06-05

  H.C.B
Djupt. Jag drunknade i tanken över i hur ett elfenbensbord ser ut. Dessutom små. Måste inte vara billiga.
2013-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf