Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hypotetiskt om pånyttfödelse.


Spökskrift



Det är ett väldigt
födande och dödande
och kopulerande!
De sakerna har
med varandra att göra.
Det handlar om kroppar
och handlar om andar.
Om förening
och separering.
Själen har jag med mig, -
släpar ständigt på mitt Jag.
Men den materialiserade
modellen, - kroppen
har jag en tid bara, -
- en slit-och-släng-vara.
Såtillvida den inte blir
åt Eftervärlden en relik-
- om jag blir helgonförklarad!
Vilket jag ej håller för troligt!

Men kanske jag i
kommande uppståndelsers liv,
- då jag fått ett annat (nytt) namn, -
kan gå in i Arkiv
och läsa skrifter av min hand, -
- t.ex. från då jag hette Marianne!-











Fri vers av Marianne Räf
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-07 17:34



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Men ta vara på kroppen också! Anden är på sätt och vis mer flyktig, än är den här och än är den där. Tycker jag.
2013-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf