Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
With her on top.


UNDERLÄGE eller HANK & STÖR

Utifrån underläge.

Det var så det blev.

På sådd kommer skörd. Den unge vänjdes tidigt vid den väg han skulle vandra.

Det finns endast EN krukmakare som den profeten Jeremia beskriver.

Underläget gör att "lilla stumpan" ekar tomt. Saknar täckning.

Alla blir bara mödrar.

Så väcks drömmen om att hon ska se upp till mig, vara beroende. Hatet mot feminismens djävulska dominansbehov. Därur emanerar det. Utifrån underläge. Med underläget som utgångspunkt.

Visst. Man kan se det på det sättet. Det är en sida av saken.

Mindervärdeskomplex bottnar i underlägsenhetskänslor. Självförakt. Förkastelse. Att inte känna sig accepterad.

Bundy slogs utifrån underläge. Desperationen drev honom. Henry Lee Lucas likaså. Vad hade de gemensamt?

Kompensatoriskt beteende.

Gräshopporna och årsgrödorna.

Människans blinda kamp.

Grynna på grynna. På grund. Ingen fyr. Bara en führer. Det egna överjaget.

Projicerade förväntningar. Egna förväntningar. Eller andras. Reella. Inbillade.

Trevande, famlande, suktande.

Det vita bomullstyget. Barnaåren. Eva. Allt vad de nu hette.

Underläget skulle överröstas med maktspråk.

Trollkarlen från Oz kompenserade sin anatomiska litenhet med buller och tordön. Försökte i alla fall. Bluffen genomskådades.

Flickor har obarmhärtiga kattögon med inbyggd röntgenblick. Finkänsliga detektorer inombords.

Skäms! Fy! Plats!

Underläge.

Gud ske lov (och detta är INTE fariséen i templet som talar) blev jag ingen våldtäktsman, seriemördare, hustrumisshandlare.

Underläget kan ta sig andra uttryck.

"Gossen" förblir just "gossen". Liksom en sinnessjuk släkting kallades "Pojken" av sin far, fast han var fullvuxen.

Du valde själv att läsa det här. Skyll inte på mig.

Tonåring i hjärtat. Alla gånger. Men det blir slagsida. Och underläge.

En kvinna bad till Gud för mig en gång, att Han skulle ta bort och befria mig från allt det som hindrar mig från arr vara man. Ske allt så!

 

 

LARZ GUSTAFSSON   7/6 2013




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 154 gånger
Publicerad 2013-06-07 17:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP