Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text som utvecklar dikten "Den inre och yttre världen".


Balansen mellan den inre och yttre världen

Alla människor i världen är på en resa. Denna resa sker alltid på två plan, i den yttre världen och i den inre världen. Resans mål är att nå inre balans och harmoni för att därigenom känna en fullständig kontakt mellan den inre och yttre världen.

Om en människa mår bra i sitt inre mår också människan bra i sitt yttre. Om en människa mår dåligt i den yttre världen mår också en människa dåligt i sin inre värld. Med balans och harmoni är det möjligt att uppnå fullständig kontakt mellan den inre och den yttre världen.

När en fullständig kontakt mellan den inre och den yttre världen uppnåtts är tankar, ord och handlingar i samklang. Individen som uppnått fullständig kontakt mellan den inre och yttre världen har en fullständig samklang mellan sina tankar, ord och handlingar. Det individen tänker, säger och utför är det samma och skiljer sig inte åt.

Men som med allt man vill bli duktig på så måste man träna. Denna kontakt mellan den inre och yttre världen är inte alltid stabil och intakt. Ibland kanske man har kontakten en kort stund och en annan gång en längre stund. Det viktiga är dock att man försöker känna inre balans och harmoni för att därigenom känna den fullständiga kontakten mellan den inre och yttre världen.

Det som kan kännas tryggt är att allt i hela skapelsen kommer för eller senare att uppnå denna fullständiga kontakt mellan den inre och yttre världen. Men hur lång resan blir och vilka vägar den tar kan variera väldigt mellan individ och individ.

Att uppnå balans mellan den inre och yttre världen är också viktigt för att uppnå harmoni. Den som bara har fokus på den yttre världen och totalt ignorerar den inre kommer aldrig att känna sig balanserad och vara harmonisk. På samma sätt kommer den som bara fokuserar på den inre världen och struntar i allt och alla i den yttre inte kunna uppnå inre balans och harmoni.

Balans och harmoni är nyckelorden för en fullständig kontakt mellan den inre och yttre världen. När balansen uppnås mellan den inre och den yttre världen kommer sedan harmonin att kännas. Ju längre balansen upprätthålls desto längre kommer harmonin att vara.

När balans och harmoni uppnås kan kärleken kännas och kontakten med den ursprungliga kraften uppnås. Den ursprungliga kraften som finns i allt och alla i hela universum och som inte kan mätas i den fysiska världen. Man kan se och höra kraften i de ord som uttalas och handlingar som utförs, men kraften kan på inget sätt mätas eftersom den är bortom den fysiska världen.



Se dikten: Den inre och yttre världen




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Junell
Läst 413 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-07 22:32



Bookmark and Share


    Ordkonstnär
Så sant som skrivet, mycket tänkvärt!
2013-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Junell
Peter Junell