Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


När orken inte finns

 

jag stannade hemma

ringde och sa

jag orkar inte

 

hade glömt hur trött jag blir

efter att ha varit

och gjort en spirometri

där lungorna töms på luft

 

jag fick först blåsa tre gånger

så ta en av mina mediciner

sitta och vänta i tjugo minuter

sen göra samma sak

tre gånger till

 

det gick bra

mina värden har blivit mycket bättre

sen jag börjat ta medicin

mot min astma

 

passade på att handla innan

jag åkte hem

väl hemma lagade jag mat och åt

började känna av tröttheten

det kändes som jag behövde

lägga mig och vila kanske

sova en stund

 

jag som skulle hjälpa till

vid allsången vid hembygdsgården

kände att det inte skulle gå

så jag ringde sa som det var

det kändes skönt att slippa

känna pressen av att hjälpa till

när orken inte fanns

 

jag la mig för att vila, läsa en stund

boken den hamnade på golvet, jag

sov en timme, det var skönt, behövdes

 

satte mig framför teven för att se

trädgårdsonsdag, som jag gärna

vill se, vad programmet handlade om

det vet jag inte, sov mig igenom

hela programmet

 

det går i repris, så jag kan se det

en annan gång

 

anits 13 juni 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-06-13 08:37



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Bra att medicinen hjälper i alla fall...
2013-06-13

    Yarissa
Härlig beskrivning
2013-06-13

    ej medlem längre
Det är skönt med en lite tupplur när krafterna tryter. Krya på din!/Birger
2013-06-13

  Lars Hedlin
JA bar att kunna ta en paus och bra att säga ifrån..kram
2013-06-13

  Sofhia Wirström
underbar bild som alltid
dina rader berör
vardagstankar som
är så viktiga att få berätta
ta del utav
alla människors historia
oavsett vad den handlar om
är det som betyder något
i det långa loppet
man måste kunna säga nej
när man inte tillräcklig ork har

2013-06-13

  Angel of love
Absolut jätte viktigt att kunna säga " jag orkar inte" och låta sig ha såna dagar utan dåligt samvete!
2013-06-13

  Bibbi VIP
Fantastisk bild.
2013-06-13

  Bibbi VIP
Så klokt beslut.

Känner igen tillståndet.

Själv sov jag i tre timmar igår e.m. av utmattning:-)
2013-06-13

  poetryGirl
ja, man vill så mycket, sen går det inte...!
2013-06-13

  Arja Söderfeldt
Hej! Du skriver så okonstlat och vardagsnära. Man känner igen sig. Kram!
2013-06-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP