Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JUNI ÄR SOM EN FLICKA

juni är som en flicka

precis som min drömtjej ser ut

men varje år måste hon sticka

för att hennes tid tagit slut

 

juni är en studentska

vi träffas en gång varje år

en sommarlätt svävande svenska

med böljande gyllenblont hår

 

juni är ängarnas blomster

minnen som aldrig dör bort

juni är lekfull och doftar

är lika ljuvlig som kort

 

juni går inte att fånga

ens på ett fotografi

nätter så ljusa och långa

som bara junis kan bli

 

njutandes av hennes sällskap

avslutar jag denna sång

och om min Frälsare dröjer

ses vi igen nästa gång

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    13/6 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 550 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-06-13 10:47



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
Vackert Larz.
2013-06-14

  KattenKin VIP
Fantastiskt vilket snyggt swung,
alla orden ger du sånt gung,
fast du målat allt
med sommarlätt pensel!
2013-06-13

    ej medlem längre
Det ligger en glad melodi och nynnar i mig när jag läser denna.
2013-06-13

  Edgar Allan Ågren
elegant hyllning till juni
2013-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP