Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mest varannan dag ( choka )



mest varannan dag

kan känslor spegla sig

i tankespegeln,

och tro på den bild de ser,


börja förklara

och avsluta sitt vara;


se klara skäl i

spegeln, påminnas om

hur de alltid gjort -

enklast att sluta känna;


varför plåga sig

för? tittat på sig själva;


helt gömt vilka de

är: känslor inte tankar,


kanske har önskat

verka litet klokare;


resonera fram

känslors fina grunder, och

bevisa att de

minnsann förstår allt bättre,


trots att ingen bryr

sig - tror dem kan bytas ut!



så gråts det åt den

bild, åt känslolivets sätt -


så sentimentalt -


svävande illusioner!?


som ej vill tas på allvar






Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 323 gånger
Publicerad 2013-06-14 13:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
I perseption på hur man ser på sig själv.....
2013-06-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så det är
det är jaget
som en bär
som man tror
att man är och
ser ut här, drömmeri?
Men det kan ju verk-
lighet bli....
Väl tänkt skrivet!
2013-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran