Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sanningen är kanske en delikatess

Om det nu förväntas
att våra
insättningar förräntas,
så har man missat
galoppen;
det som växer
hamnar i toppen.

Bankernas utsugartaktik
gör ingen vanlig
männska rik,
många är det som
sig det inbillar
o hjälper dem som
allt försnillar.

I den politiska sfären
gör sig många besvären
med att
till sin egna klass död
ge sitt fulla stöd.

Med hjälp av irriga ismer
började folket indela
sig självt så snällt.
Smart och listigt
av dem som inte ville
få sitt imperium vält.

Om man börjar granska
allt de jobbat på
med att förvanska...

Sån flit och nit,
ja ett jädrans slit,
satsar man bara
om man bigga belopp
kan sopa samman o spara,
eller som man annars
riskerar förlora
i aktier o bolag stora.

Det gäller våra lagar,
där de varje kryphål jagar.

Förordningar
och direktiv,
där de kört fram
med vass kniv.

Konstitutioner
löser man upp med
nya resolutioner.

Vår världshistoria
kommer på pränt
med rena lögner,
ja..sånt som
aldrig hänt.

Sanningen ska sökas,
nästan som
en tryffel bökas,
inte sväljas
som serverad,
den varianten är
grymt korrumperad.

Sanningen är kanske
en delikatess,

som sökes

med finess...




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-06-15 17:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
De rika roffar åt sig medans de fattiga får titta på..
2013-06-16

  Larz Gustafsson VIP
Sanningen är alltid farlig för någon.
Sanningen kan korsfästas men uppstår igen på tredje dagen.
2013-06-15

  zallander
snyggt

gillar att sanningen är en tryffel som måste bökas upp

tänk vad filosoferna har bökat
2013-06-15

    ej medlem längre
Sanningen är tydligen farlig för kapitalismen.
2013-06-15

  Larz Gustafsson VIP
Kapitalismen bygger på utsugning.

2013-06-15
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP