Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ROSENDOFT RUNT DITT NAMN

lugnt, lyckligt läsande

naggas min ro i kanten

rosendoft runt ditt namn

och i blicken: atlanten

pendlandes mellan

norrgärdet och din gata

bränns jag av eld som

härjar de desperata

 

 

 

stövlar och päls ska blänka

i nattens timmar

pärlor i diademet

som tjusigt glimmar

läsningen avbryts

jag sitter hett bedårad

en enda pil

jag är träffad och dödligt sårad

 

 

 

 

strömvirvlar spelar

älvkarlens arv är strömmen

carl ersson bössa

stig dagerman och drömmen

älvkarlen i mig

väcktes av dig, min sköna

där i det gröna

såddes de första fröna...

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    17/6 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-17 22:04



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Passionerat och rimmönstret gör min läsning till ett äventyr - och jag blir glatt överraskad av det avslutande treradiga trippelrimmet! Snyggt och hela texten har en fin ton.
2013-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP