Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det gräsligaste grannarna visste

Jag var det gräsligaste grannarna visste 
occuperade tvättstugan 
som morgonens förste och kvällens siste 

Spelade musik som hördes över gården 
provocerande progg 
alla ansåg att jag var ett hett ämne för vården 

Barnen var busiga, ett riktigt rackargäng 
balanserade på balkongen 
riskerade ramla, ville rymma, slippa gå i säng 

Ett helt hem, ja ett helt hus i uppror 
det var konstant kaos 
med en mamma som minst av allt ville bli stor 

Med grannar som grämde sig över allt de såg 
från första parkett 
stället var tydligen hett och lämnades i tåg 

Det var en papegoja, prilliga personer, de var poliser 
de var aktoritära myndighetspersoner 
det var folk som tagna ur Cornelis Vreeswijks viser 

Jag blev vräkt av bostadsbolaget 
packade ihop allt 
sökte nytt, men allt var upptaget 

Men där på anslagstavlan i trappen 
söktes plötsligt en ny fru 
gissa vem som fann den lovande lappen?...




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-06-19 00:40



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Målande, uppkäftigt, härligt och sorgligt!
2020-02-06

  Lars Hedlin
Starkt och innerligt och frustration
2013-06-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag är det värsta stora delar av denna stad vet.
Det här är en elak stad med ödleögon överallt.

Svårt att tänka mig, dock hur människor kunde ha ogillat en tjej som du.

Coolt detta med proggen. Även om man givetvis bör visa hänsyn med avseende på volym.
Jag var också proggare. Sålde Musikens Makt. Sedan kom punken.

De självutnämnda poliserna är de verkliga problemen.
2013-06-19

    ej medlem längre
Det går nog att gissa. Enda lösningen kanske?
2013-06-19

    Silverbjer
*passar, menade jag förstås istället. För "passade"
2013-06-19

    Silverbjer
Och bilden!! Bilden passar in lika mycket som vi inte passade in i samhället :D
2013-06-19

    Silverbjer
Haha Störtskön!
Den här texten är så målande och flyter lika ledigt som attityden. En DAMP-five på detta va? ;)
2013-06-19
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP