Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dialogen ,Mötet


Brattforsen

Nyfiken kommer jag till en plats jag inte visste fanns
Energin och nyfikenheten slår till
Jag hör forsen brusa och vatten porla
Ensam är jag inte
stenarna talar till mej
- att kom,kom,kom till oss
lär känna oss alla under dina fötter
- känn vår trygghet
-känn vår strävhet mot din hud
-vi tar hand om dej
-Solen talar till mej och förklarar sin kärlek
det vita skummet i forsen bubblar och skummar
och säger-
-se mej
-se min kraft
-se min energi
-jag ger er

Träden står stilla och lyssnar med raka furor

nogra yngre för att lära sej


Vattnet rör sej
som livets flod
det ända som hör är forsen

och fåglarna som talar om frihet




Fri vers av giza
Läst 295 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-06-20 09:12



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
Det bor en stark energi i denna text. En påtaglig livsglädje. Jag läser även in något annat. Många gånger har jag känt en väldigt stark känsla blossa upp inifrån mig själv när jag befunnit mig invid mäktiga vattenfall eller hissnande höjder. En nästan tvingande kraft som mer eller mindre försökt få mig att släppa allt, ta ett luftkliv rakt ut mot det okända. Vid alla dessa tillfällen vinner ju till slut förnuftet. Man tar några tryggande steg tillbaka. Trots allt finns det något därute, något starkt och lockande. Kanske är också det en form av livsglädje. Att vilja det okända. Att sätta livet på spel. Utmana.
2013-06-23

  Yrre VIP
Tycker om den här texten och det budskap den talar ut, den berör, bra!!
2013-06-20
  > Nästa text
< Föregående

giza
giza