Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.youtube.com/watch?v=aKo80b-QfK0


I BLUESENS TECKEN

en sommar i bluesens tecken

det är inte sorg men nerv

och varje fin gammal muddy

står fram som ett nyförvärv

semester i bluesens tecken

med slide guitar gatan ner

jag hör "dust my broom" med elmore

och vill bara höra mer

 

 

 

 

som mäktiga mississippi

är dalälven i mitt blod

bär bluesen från fjäll till mynning

bränt barn svalkas i dess flod

somaliskan står och lyssnar

sen säger hon: "bra musik!"

och muddy har alltid lockat

en strålande skön publik

 

 

 

 

 

och har du problem med bluesen

så har du problem med mig

hon tänder min själ till tusen

min gungande svarta tjej

en ros från ett annat delta

hon suger på munspelet

på hennes gård vill jag tälta

hon saltar min hud med svett

 

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    24/6 2013

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-24 16:02



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Gillar blandningen av Dalälven och Mississippi - är oerhört svag för dessa musiker du nämner. Det var faktiskt en lyssning på minnesradioprogram om Muddy Waters (han är proto-punk) som fick mig att vika ner punkmohikanen och försöka lära mig mer gitarrspel än bara barréackord.
2013-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP