Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UNDER SOMMARMOLN

vandrar under sommarmoln

med resten av livet framför mig

vandrar mot magnetiskt mål

och ingen just nu som stör mig

 

 

 

och på stortorget sjunger en trubadur cornelis

och spelar på luta

om eftermiddagen har börjat så bra

så undrar jag hur den ska sluta

 

 

 

 

 

sitter här i skuggan nu

jag lyssnar och allt känns behagligt

det finns glädjedödare i denna stad

och det är förvisso beklagligt

 

 

 

 

 

men på stortorget sjunger en ung talang

och han kompar sig själv på en luta

men han får inte in många kronor, så han

plockar ner alltihop för att sluta

 

 

 

 

 

 

åker under sommarmolb

med busstrejk som hotar i veckan

reser bort till Ö & B

kanske blir denna färd sista sträckan

 

 

 

 

 

 

och i huvudet ekar en gammal sång

med date x från eskilstuna

om att sitta i en trappuppgång

sommarflickorna är bruna

 

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    24/6 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-24 16:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP