Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Villanella på Strövtåg

Livet måste levas på strövtåg,
men tiden skyndar och jäktar.
Jag vill leva på livets nektar.

När staden kokar med lust å båg,
stadsdammet i snabba fotsteg fläktar.
Livet måste levas på strövtåg.

Om lugnet ej finnes, som en våg
livet sköljer över med sina mäktar.
Jag vill leva på livets nektar.

Livet måste levas på strövtåg.
Det måste framkalla din håg,
innan tystnaden och kylan inkräktar.

Jag vill leva på livets nektar.
Levnadsglädje ammas med råg,
döden kommer ej och ursäktar.

Med en flicka så blid jag låg,
men min stolthet vår union fäktar.
Livet måste levas på strövtåg,
jag vill leva på livets nektar.




Bunden vers (Annat versmått) av Hampus Byström
Läst 267 gånger
Publicerad 2013-06-27 02:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hampus Byström
Hampus Byström