Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en villanella


Det finns en hemlighet här

Det finns en hemlighet här.
Jag kan inte säga vad det är
som genom alla själar springer.

Utan den inget själsligt brinner,
utan denna som är för alla kär,
Det finns en hemlighet här.

När dess sång inom oss ringer,
då dess melodi vårt hjärta tär,
som genom alla själar springer.

Här på jorden där tiden rinner,
finns en saga som alla lär:
Det finns en hemlighet här.

Gud sträcker sitt vackra finger,
sprider sin kraft som alltet bär,
som genom alla själar springer.

I slutet när vi alla inom brinner,
kan vi lämna bakom allt begär.
Det finns en hemlighet här,
som genom alla själar springer.




Bunden vers (Annat versmått) av Hampus Byström
Läst 235 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-27 02:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hampus Byström
Hampus Byström