Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bilden lånad på googel, hittade inte mina


Min dag 1 juli 2013

 

så kom den då äntligen

dagen

solen värmde

det jag så länge längtat efter

kunde jag göra

 

en långpromenad

på förmiddagen

när jag kom hem

en kopp kaffe och en bok

som jag ville veta slutet på

njöt jag av på altanen

 

det var så skönt, lagom varmt

la ifrån mig boken

blundade, nickade till

det var nära att jag somnade

 

efter att ha fått njuta en stund

rensade jag i rabatten

klippte gräset runt rabattens kanter

med sekatören

 

band upp blommor

som började bli så höga

att dom ville lägga sig

ner mot gräsmattan

 

drog upp maskrosornas

mellan plattorna på altanen

blommorna som hittat dit

dom är kvar

 

blommorna är fina där mellan

plattorna som lutar åt olika håll

det gör att lutningen

inte syns så mycket

 

potatisen som jag satte i hinkar

några dagar före midsommar

har kommit upp

kan se hur dom växer

från en dag

till en annan

 

så i natt sover jag gott

kanske stel i ben och armar

när morgondagen kommer

vad gör det

när jag varit utomhus

nästan hela dagen

pysslat med jag älskar

 

 

anits 1 juli 2013

 

 




Fri vers av anits VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-07-02 00:32



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En höjdardag!
Glad att se att du hade en sån och skrev så vackert om den!
2013-07-10

    ej medlem längre
Tack, njuter av din så somriga text!
2013-07-05

    ej medlem längre
Tack, njuter av din så somriga text!
2013-07-05

    ej medlem längre
Fint berättat, min sommar är barfota i gräset varje morgon...
2013-07-03

  Anya VIP
En somrig text som gör mig glad att läsa! Tror jag måste bege mig ut och njuta jag med.
2013-07-03

  Bibbi VIP
Doft av harmoni.
2013-07-03

  ResenärGenomLivet
En ljuvlig dag du haft...så fint...
2013-07-02

  Eva Helene VIP
Vilken perfekt dag, vad mer kan man önska sig denna den första dagen i juli månad. Fint att få ta del!
2013-07-02

  Lars Hedlin
TAck för att du delar med dig ;) kram
2013-07-02

  Larz Gustafsson VIP
Skön dag.
2013-07-02

  ULJO
Fin poesi på månadens första dag
2013-07-02

  aol
tack för en vacker poesi,
2013-07-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP