Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GROUNDBREAKING

Längst framme vid fronten stod du. Groundbreaking.

En orädd härförare. Motståndets angrepp föll till marken som döda fåglar.

Folket förstod. Delaktigheten var påtaglig.

Groundbreaking. Medrycknde. Nya, djärva grepp. Svängar togs ut. Där inga fanns skapades de.

Befrielsefronten stormade fram. Bara därigenom att du tillät dig själv att vara du och göra vad ditt hjärta ville. Utan att anpassa dig efter andras önskemål och konventionens påbud. Påfallande ofta synonyma begrepp.

Plötsligt vågade fler bli orädda härförare. Groundbreaking.  Var och en på sitt sätt. Däri låg det stora.  Inspirerade. Besjälade. Aldrig stöpta.  "No one invented me", som Lydon sa.

Från garagen, ut i parkerna, på fälten.

Var och en sin egen gnista och präriebrand.

Kedjereaktionen resulterade i brustna kättingar. Inget att förlora utom bojorna.

Att hålla tillbaka är svek.

Lek!

 

 

LARZ GUSTAFSSON    6/7 2013




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 131 gånger
Publicerad 2013-07-06 21:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP