Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlek på avstånd.


Lyckolängtan


I hemmakvällen lyser
glödlampornas gula glans.
Jag sitter här och myser
och längtar efter Romans!

Om ändå han jag vill få,
som jag fått på min hjärna,
kom och, trivsamt, ringde på!
Då, log jag som en stjärna!

Jag vill inte att jag ska
vänta totalt förgäves!
Det vore fantastiskt bra
om kärlekskrampen häves!

Om han var med i mitt liv
och vi fick nära kontakt, -
vad lycklig jag skulle bli,-
- är så sant som det är sagt!

Men han finns ej i mitt liv.
Är blott min Åtrås Objekt.
Min Önskan är, väl, naiv, -
gör att jag får stark affekt!

Men det är ett livstecken,
trots allt, att jag känner så.
Stormarna i mitt bäcken
och hjärta finns där, ändå.

-Kom, nu, -- vad väntar du på?!








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 329 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-07 13:19



Bookmark and Share


  Anita Westin
:) så där kan det vara. Bitterljuvt!
2013-07-07

  ULJO
Får mig att tänka på Vikingarnas hitlåt "KAN MAN ÄLSKA NÅN PÅ AVSTÅND". Bra skriftat
2013-07-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Din längtan känns igen!
2013-07-07

    ej medlem längre
stark saknad..
2013-07-07

  ResenärGenomLivet
Mycket längtan i orden...
2013-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf