Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Rymning

 

Idag rymde jag hemifrån

gräsklippning på gång

då skyndade jag mig snabbt

i väg till bilen

 

först en tur till apoteket

för att hämta ut medicin

mot min pollen allergi

det har tagit tid att få läkare

att förstå att inget av dom

receptfria läkemedlen

gav mig någon hjälp

 

så nu har jag medicin som

ska hjälpa mig när det blir

alltför besvärligt

 

när jag var klar funderade

jag om det var rätt att åka

hem mitt i gräsklippningen

 

det tyckte jag inte

så en vända till stan

handla det jag behövde

otrogen min affär här i byn

det måste bli så ibland

 

det är roligt att åka till andra

platser och affärer se något

annat där utbudet är större

 

så skönt det var att komma hem

gräset var färdig klippt

jag kunde sitta en stund

på altanen och njuta av

sommaren

 

 

 

anits 11 juli 2013




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-07-12 00:41



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så skönt med riktig hjälp
och så vackert du diktar om den -
och om friheten den ger dig
2013-07-15

  Lars Hedlin
Jätte fint
2013-07-15

  Eva Helene VIP
Fint i ord och bild!
2013-07-14

  ResenärGenomLivet
En trevlig liten rymningstur...fint skrivet...
2013-07-14

  Bibbi VIP
Så fint berättat.
2013-07-12

  Fem hjärtan VIP
Vet !hur det känns..lider också av pollenallergi och astma...Fint skrivet om detta
2013-07-12

    ej medlem längre
Va fint du berättar!
2013-07-12

  ULJO
Tråkigt med pollenallergi, dock bjuder på en läsvärd text. Allt gott till dig.
2013-07-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP