Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moder Jord

Ibland behöver man ta av sig skor och strumpor
borra ner tårna i gräs och sand
vandra på hårda stenar
plaska i vatten
Gå ner på knä och dofta på jorden
smeka en trädstam
och smaka på ett löv
Iaktta en humla som surrar och flyger från blomma till blomma
Låta den där irriterande myggen suga klart
se hur den bleka kroppen fylls och blir röd
för att sedan lyfta och gungande flyga iväg

Höja blicken mot berget
följa trädens konturer som mörka vågor mot den blå himlen
fantisera om trollen som bor där i en osynlig öppning i bergets mitt

Ibland
eller ofta
behöver vi jorda oss
komma ner på jorden
öppna upp för Moder Jord
och återfå balansen




Fri vers av Me-linda VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-14 01:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Me-linda
Me-linda VIP