Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från min diktsamling "Rosors tid".


Den skära


I gryningen
drack hon törstigt
av dagern och
smekte fåren
under grönskande ekar.

Hon hade drömt
att hästkarlen
kommit till henne
och deras ögon
hade speglat sig
i varandra hela natten!

Hon hade känt en tydlig
hästlukt!

Var han varm eller kylig?

Eld eller is?

Deras kött blev ett;--
eller förde hennes trånad
bort henne till fjärran
marker i en dröm?

En kaja skrattar!
Annars, är fåglarna tysta.






Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 164 gånger
Publicerad 2013-07-15 17:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf