Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet på S:t Görans dårklinik, vintern 1997.


Gyllne Afton



Omtanken lurar
på pass
med bandage och
curare.

Kalksmaken på det vita
Nozinanelixiret har
bytts bort igen
till den nya citronaromen.

Den moderna tiden
hotas av gammeldags
nyfilosoferande, som dräglar
äggvita under mina ögonlock.

Äcklet svider mot
hälarnas sotsvarta hud.
I korridoren flyger
vilsna atomer mot låst utgång.

Andra tänkte sej
kunna leva bara
de döda Friheten med
kränkning av tusen Tabun.

Telenätet ersatte brevduvorna
och tanterna fann doftlösa
syntetblomster på bord och i fönster
efter natten.





Fri vers av Marianne Räf
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-15 23:09



Bookmark and Share


  Tarantaran
Bandage och gift,
ömsom kurera,
omsom förgifta
mera sällan lindra
eller trösta; vårdens
urminnesmelodi
har litet hård
bekant klang;
Nozinan- mixturen var
bra till en åksjuk katt
i början av 90- talet, -
utan smak!
2013-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf