Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


En kylig morgon

 

den kyliga morgonvinden

får mig att krypa ihop

drar jackan tätare om mig

 

trots att det är sommar

känns det som höst

denna tidiga julimorgon

har varken vantar eller

mössa suttit i vägen

 

det är skönt att komma ut

känna den klara friska luften

det ät länge sedan jag kommit

mig ut en tidig morgon

 

jag njuter där jag går på stigen

tycker mig höra sånger från himlen

tills måsarna börjar med sitt skränande

så börjar dom flyga i cirklar över mig

tror att jag störde dom

 

skyndar på mina steg

vill komma så långt ifrån dom

som möjligt

 

då får jag syn på svalorna

som flyger högt där uppe

på himmelen

 

det är en vacker morgon

så tidigt är jag ute att jag

inte mött eller sett en enda

människa

 

jag börjar frysa

dags att vända hemåt

dricka en kopp kaffe

och ta en varm dusch

 

anits 16 juli 2013

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-07-17 00:03



Bookmark and Share


  Maria T
Skön vandring en
tidig sommarmorgon
Fridfull väg på fotot
2013-07-27

  Michaela Dutius
En vacker skildring av en tidig vandring!
2013-07-24

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-07-22

  Maj-Lis VIP
Vilken fin morgonpromenad
2013-07-22

  ULJO
"Tidig morgon" och jag njuter av tema och textens innehåll
2013-07-19

  Bibbi VIP
Bilden helt ljuvlig.
2013-07-19

  Eva Helene VIP
Åh så skönt och avsvalkande för mig här i den 27-gradiga småländska värmen!
2013-07-18

  ResenärGenomLivet
Det låter friskt och skönt...
2013-07-18

  Bibbi VIP
Så skönt.
2013-07-18

  Anya VIP
Fin bild av morgonpromenad. Tyckte särskilt om:
"tycker mig höra sånger från himlen"
Vackert!
2013-07-18

  Lars Hedlin
Fin bild och en text som är värdig en varm kram ,)
2013-07-18

    ej medlem längre
Jag tycker det låter härligt med den svala friska luften!
2013-07-17

  Christine Sabel
Jag ler och ser naturen och känner luften av dina ord, bra, tack!
2013-07-17

  Fem hjärtan VIP
Tidiga morgnar är underbara..!
2013-07-17

  Larz Gustafsson VIP
Morgnarna är ljuvliga.
Dem har ingen lyckats ta ifrån mig, även om det finns de som försöker ta hedern av mig.
2013-07-17

    ej medlem längre
Å' va härligt!
2013-07-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP