Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OMÅTTLIGHET ÄR EN ODYGD

varför är jag som jag är?

varför blev jag som jag blev?

jag är väldigt sorlig läsning

jag som skulle bli ett brev

magna charta parfymerat

med en himmelsk kristusdoft

men det finns för många kurviga

konturer på mitt loft

 

 

 

jag har blivit till en nidbild

och en trist karikatyr

med en tunga lika giftig

som en tunna hormoslyr

grottar ner mig i en mardröm

som tyvärr har blivit sann

slarvar ymnigt med moralen

inte grann, men samvetsgrann

 

 

 

jag kan rota i min slaskhink

tills mitt hår har fallit av

och min sockertyngda kropp sänkts ned

i någon omärkt grav

äta sensualismens honung

tills jag slutligen får spy

men till Konungarnas Konung

vill jag ändå alltid fly

 

 

LARZ GUSTAFSSON    20/7 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-20 14:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP