Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKÖNMÅLNINGEN

du lever i din skönmålning

ditt eget paradis

de flesta köper bluffen för

du är en bra aktris

att sminka "bort" skavanker

har du blivit duktig på

men under alla lagren

finns all smutsen kvar ändå

 

 

 

 

du lägger på ett ytskikt

du kallar "andlighet"

som ett kosmetiskt kosmos

och du är dess profet

just detta kallar Bibeln för

ett sken av gudsfruktan

ty för dig är känslanviktig

inte alls att vara sann

 

 

 

religionen du har skapat

har blott en centralgestalt

det är du och ingen annan

härskarinna över allt

nåde den som vågar säga

kejsarinnan naken är

han är kärlekslös och ondsint

han är bara till besvär

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    20/7 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-20 14:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP