Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I passerande Skeden...


Barn av Jorden

Smekes in mellan
Varats lager.
Krokodilernas tungor
slickar på vår pizza!

Förruttnelseprocessen är
högljudd och spektakulär.
Makabert, förtär vi
redan dödas kroppar.



Skall vi fly från Världen,
lämna luftslottet --- och
falla ner i Intets
sugande djup?

Det är sent nu, -
- men mitt kött
fruktar ej den jord -
som när det genom sekler.

Min ande ser än, -
genom dessa ögon -
- och vilar än i denna
lekamen -- med Behag.

Ångestens hundar har
kommit på efterkälken, -
- Drevet går 60 ljusår
bakom min rygg.

Vi lånar dagar.
Sjunker in i natten,
undrar vad
vi skall bli av...

Barn av Jorden.






Fri vers av Marianne Räf
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-21 12:28



Bookmark and Share


  ULJO
Håller med föregående talare
2013-07-21

  mysing
allt vi har är till låns,
inget vi kan ta med när
vi blir barn av jorden..
2013-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf