Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Summering


havet står och slår
i sitt uppslagsverk ”stranden”
rullar över på sidan och somnar
med handen under huvudet 

jag vill bädda in dig i verb
lägga ett våtomslag av ord
ditt hav är en oändlig nerv
utlagd med förgreningar till en gård 

det kommer och går impulser
soluppgångar i både öster och väster
och så står de bara där brinnande
mina tårfyllda ögon flackar som en flock hästar 

och ingen vet vad den andre vet
det ligger vikt i kuvert gjorda av höstar
de ska delas ut då de mognat helt
läsas under tystnad i mörkret som tröst 

när jag nu talar om tystnad talar jag
om mig om vår om höst om brev
trycker nyckeln in i låset vrider till dag
sjunger länge på utandning: lev 

en vävstol faller flämtande på knä
då det är dags att skära ner mattan

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 487 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-07-28 08:50



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
En stark, fantasifull o svävande text ...
med många bottnar ...
Man bjuds på en resa som nästan tar
andan ur en ...!!!

Applåd!

2013-08-03

    Mia Sedvall
Bra skriftat, gillar mycket:)
2013-08-02

  Fredrik P. VIP

Känns som ett bättre
solo på en sax, önskar
jag tog mig den friheten
2013-07-31

  ResenärGenomLivet
O,så härliga ord...får massor med bilder av dom...
2013-07-31

    ej medlem längre
Metaforvulkan. "mina tårfyllda ögon flackar som en flock hästar" - "en vävstol faller flämtande på knä" Skön läsning!
2013-07-29

    ej medlem längre
Fascinerande text! Fantasin slår kullerbyttor av lycka att få läsa den!
2013-07-28

  träsnidaren
Mycket vackert, du målar snyggt med orden.
2013-07-28

  Larz Gustafsson VIP
Stranden som uppslagsverk!
Lysande!!
Önskar att jag själv kommit på det!
2013-07-28

    ej medlem längre
Fint Stefan!
2013-07-28

  Tess74
Sprudlande vacker text
2013-07-28

  catharina.jerbo VIP
många kalasliknelser och tankeväxande formuleringar! min favorit: " ligger vikt i kuvert gjorda av höstar"
2013-07-28

    ej medlem längre
Lyfter fram ett enda ord; LEV !

2013-07-28

  Ergo Summa
Härligt surrealistiskt..
Jag tycker verkligen om hur du leker med orden!

Fastnade särskilt för;

"soluppgångar i både öster och väster"

Insikter!?

men förgäves? efter som solarna bara står och brinner?

Inspirerande!
2013-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson