Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BOKSLUTSPROBLEMATIK

varför hålla på med bokslut

innan boken är slut?

fast vi vet att inget numera

är som förut

vet vi ej från dag till dag vad

som kommer att ske

allt jag vet är vad som skrevs

efter kapitel tre

 

 

 

på det stora hela taget

är utgången viss

ändå vet jag att transportsträckan

är ingen hiss

bokslut över detta liv som

jag hittills har levt

ger ett grumligt perspektiv som

nog blir ganska snävt

 

 

framåt nu mot nya dagar

med fanan i topp

under bråten och bekymren

så flämtar ett hopp

vinden tillför mera syre

och flammorna får

bränna upp mitt eget bokslut

som tillhör i går

 

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    28/7 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-28 16:32



Bookmark and Share


  mare VIP
Mot nya dagar
med fanan i topp
härligt ;)
2013-07-30

  Stefan Albrektsson
Jag känner/hör också den hoppfulla och segervissa tonen i slutet. Sista ordet är inte sagt ännu - och sista ordet är Hans, och Han kan verkligen hantera boksluten. Det går att vila i det och sträcka sig framåt.
2013-07-28

  KattenKin VIP
Slutet lägger sig alltid tillrätta av sig självt där i slutänden... och din ton är hoppfull, det gillar jag. Bra text!
2013-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP