Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tisdag 30 juli 2013.


En sommardag

Livet, - en magisk ritual;
bekräftelsepatos i de inre rummen.

Svepningar i det förgångna, i talklukt, -
förpassade själar från sal till kammare.

Det suger i min trut efter finska
gröna marmeladkulor, - vore mums, nu!

På läktarna, tusende kineser som applåderar
de svarta, frustande, ångande hästarna.

Identiteten åker gungbräde med Existensen.
F. ö., är lekparken öde och tom.

Blinkande ljus i ögon, som ser igenom den
ljungande sommarens ofrånkomlighet och hetta.

Det är rötmånad och Prins Någon pussar
barnbarnen i lekar med sardiner och salami.

Mätt, sjunker jag ihop, sedan dagen sagt sitt --
och doktor Död säger åt mig att: -Sov, nu, snart!

Känner det som ett tryckande och jobbigt Krav!







Fri vers av Marianne Räf
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-30 18:47



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Jaaa...gröna marmeladkulor...vi kan ju kanske dela...:-))
2013-07-31

  träsnidaren
Vilken fin text.
Du fångar mig sannerligen.

Snyggt!
2013-07-30

  Tarantaran
Den här har existentiell
ljungande patos, fin livsrytm
genom inkarnationer i olika
kulturer från öst till väst; med
levande frustande tryckande
sommaråskväderkänsla
som sig bör denna
trombers dag, - fint
fångat!
2013-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf