Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cellon, Stråken och Cellisten

 

Du
är den ömt smekande
stråken

jag
den kurviga
violoncellen

vi attraherar varandra
med det vi är

viljan musiken


vi har väntat länge
på att få spela
i Livets konsert

väntan

som nu infriats


Tryggt omfamnas vi
av kosmos varma närhet
i handfast grepp

i stund av vördnad
vilar du helt stilla
mot min spända längtan

med mjuka drag
gnids din kropp mot min

ömt smeker du
alla mina strängar

skälvande samklang
fylls hela mitt inom

oh, vi sjunger kärlekens lov
under himlavalvets sol
och stjärnbeströdda mörker


Så länge cellisten förmår
och håller oss i famn
spelas vårt verk
i Livets konsert

där vi fyller oss
och världen
med toner av mening

o innerligt ljus

 

© Chawa 2013




Fri vers av Chawa VIP
Läst 711 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-08-02 02:32



Bookmark and Share


  aol
så vackert skaldat, min son spelar så fint på sin cello,

2013-09-30

  Ljusletaren
Livets konsert ... ja du har verkligen fått till njutfulla ord ... vackert/kram
2013-09-03

  Nina.H
Kärlekens strängar spelar
i samklang.. ljuva toner
både i text o musik.
Underbar läsning!
2013-08-06

  Eva Helene VIP
SÅ vackert, njutbart och sensuellt!
2013-08-04

  Siggesdotter
Strålande poesi som känns i hela min varelse... till smekande ljuvliga cellotoner. Kan det bli mer fulländat?? Bokmärker och applåderar!
2013-08-04

  Sunlight
Underbara rader
så ljuvligt skrivet!

och den vackra musiken
som förstärker känslan ytterligare...
2013-08-03

    ej medlem längre
Att våga vara instrument.
2013-08-03

  ResenärGenomLivet
Ljuvligt vackert...med musiken till så blir det fulländat...
2013-08-02

  sommarmoln
Underbar metafor samt läsupplevelse!
2013-08-02

    ej medlem längre
Strålandebild och metafor
om livets snillrika
konstruktion

smaksatt i
chawisk anda

där ett blir
när tonerna
skänkes
världen
2013-08-02

  Lars Hedlin
VAcker musik i livet ;)
2013-08-02

  Heikki Hellman
En vacker pärla av din aldrig sinande fantasi kopplat på vacker, relevant musik.
2013-08-02

  Bibbi VIP
Återigen en helt suverän text och musik.
2013-08-02

  agneta pichler

så underbart
ljuder musiken
från dina rader

att jag blir
helt salig
av längtan..
till musiken kärleken
och livet
2013-08-02

    ej medlem längre
väldigt vackert skriver du...
2013-08-02

  Bo Himmelsbåge
Vacker bild ...

Öm, innerlig, smeksam dialog mellan två Cellos ...

En varm, böljande, vilsam samklang,
mellan Stråken o Violoncellen ...

Tryggt omfamnade av Kosmos
lever de sin skälvande musik i Livets konsert
av mening o Ljus ...

En öm, innerlig varm dikt om samklangen
o Kärleken mellan två människor
på Livets strålande estrad ...

Applåd! Bokmärkes!
2013-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP