Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnen som känns verkliga.


Hette jag Mary Jane?



Var det jag som hette
Mary Jane, som brändes
ute i rymden, utanför
den gamla världen, som
höll på att förlisa
i sin höst i Skyn?

Jag hade varit nåt slags
ikon,
som alla kunde se i
sina teveapparater, - av
anledningar som jag
inte känner till.

Jag var duktig på
min cello och skrev
journaler, vid sidan av
skolarbetet. Min hund
var av rasen dalmatiner
och hon hette Freja.

Min Kärlek var inte
lycklig. Männen bedrog
mig med hororna, de
promiskuösa kvinnorna.
Det kunde både svida och
värka i min Jungfrusjäl.

Man kan kanske gå
tillbaka i tiden, men
kan inte leva om sitt liv,
måste lämna det man
har, nu, bakom sig, -
- se en annan ta över.

Mary Jane dog,
förnedrande, - men hennes
ande blev Lucy i
vattnet; jag minns hur
vi tog oss opp på land -
- och avlade barn.

Livet går vidare -
Mary Jane och många
andra är döda, -- men
jag och många fler tog vid
där de slutade sina dagar
i den egendomliga Världen.






Fri vers av Marianne Räf
Läst 352 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-03 04:38



Bookmark and Share


  mysing
Lucy i vattnet...
alla är vi nog en Mary-Jane
på ett eller annat vis.

2013-08-03

    ej medlem längre
härligt rött nystan som reds ut allt närmre slutet
2013-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf